петък, 11 февруари 2011 г.

Персийска котка - характер



 Персийската котка е най-популярната от всички породи котки. Причина за това е не само уникалната външност на персийката, но и изключително спокойният и характер, което я прави перфектен домашен любимец.  Тя е много интелигентна котка, която използва по-голямата част от ума си за да върти стопаните си около малкия си пръст.
Пухкавата писана се превръща в част от семейството ви, гледа ви умно в очите и търси вашето внимание, но без да ви досажда. Може да спи в леглото ви, без да ви буди през нощта. Спи през голяма част от деня, но това не и пречи да спи през цялата нощ. Изключително тиха е, много рядко мяука и то не много силно. Обича много игрите, дори възрастните персийки са много игриви. Много приспособима е, не възразява ако ограничите достъпа и до част от жилището ви. Персийската котка е много гальовна и не притежава никаква агресия.
 Трябва да се има предвид, че описаният характер притежават само чистокръвните персийски котки с родословие. Не всяко пухкаво коте е персийче и не притежава уникалния характер на персийската котка.

Снимка: Rubirose Cattery

Няма коментари:

Публикуване на коментар